Sunday, September 7, 2014

Kukeseene pirukas kookosjahu põhjal.


Söögid ja muud toimetused kolisid koerajuttude juurest ära:)

Siin üks sügisene gluteenivaba kukeseenepirukas. Retsepti põhi on mugandus Marianne rabarberipiruka retseptist http://mariannslchf.se/marianns-rabarberpaj/


Täidis Nami Nami retseptikogust http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/6204/Kukeseenepirukas


Aga nagu öeldud, päris oluliselt mugandasin nii põhja kui täidist oma vajadusele vastavaks.


Põhi:


1,75 dl kookosjahu
0,25 dl kreekapähklijahu (võib ära jätta, kuid siis kasuta 2 dl kookosjahu)
100gr võid
50 gr riivitud juustu
2 tl küpsetuspulbrit
3 muna
soola


Täidis:


kukeseeni, ma tõesti ei tea kui palju :) aga üks keskmise suurusega praepannitäis
1 väike sibul
võid või gheed praadimiseks
soola
2 dl vahukoort või kohvikoort
100gr riivitud juustu


Prae seened, hakitud sibul ja või, lisa soola.


Sega korralikult jahud ja küpsetuspulber ning seejärel lisa riivjuust. Sega muna ja lisa sulatatud või ning riivjuust.
Sega taigen kokku ja litsu küpsetuspaberile. See on selline töö nagu ennemuiste liivakoogi tegemine, kui nisujahutaigen on sitke, siis see on pigem veidike püdel. Aga saab hakkama :)


Pane eelkuumutatud ahju ja küpseta 180 kraadi juures 10 min.


Seejärel sega kokku muna, sool, koor ja riivjuust. Pane seened eelküpsetatud põhjale, kalla peale muna-koore-juustusegu ja küpseta 180 kraadi juures 20-30 min.


Meie pere sõi ja kiitis :)

No comments:

Post a Comment